Σεμινάριο με θέμα “Τα μυστικά των παραδοσιακών & χειροποίητων γλυκών του κουταλιού”

Σεμινάριο με θέμα “Τα μυστικά των παραδοσιακών & χειροποίητων γλυκών του κουταλιού”

Σεμινάριο με θέμα: «Τα μυστικά των παραδοσιακών & χειροποίητων γλυκών του κουταλιού»  πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016 στα Εργαστήρια Μαγειρικής του Ιδιωτικού Ι.Ε.Κ. ΟΡΙΖΩΝ, αποκλειστικά για τους Δευτεροετείς Σπουδαστές της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας».

Εισηγήτρια του Σεμιναρίου ήταν η κ. Μαρία Δουβόγιαννη από την «Μεσσηνιακή Παράδοση».

Υπό την καθοδήγηση της κ. Μαρίας, οι σπουδαστές παρασκεύασαν μαρμελάδες και παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού από αγνά εποχιακά προϊόντα της Μεσσηνιακής Γης, εφαρμόζοντας πρακτικές αγνές, χωρίς την ανάγκη σε προσθήκες πρόσθετων συντηρητικών ή χρωστικών ουσιών.

Από το χωράφι μέχρι και το ράφι έφτασαν οι σπουδαστές, αφού προχώρησαν στην  τυποποίηση των αγαθών που παρασκεύασαν σε συνεργασία με την «Μεσσηνιακή Παράδοση».