Χυλοπίτες με σύγκλινο, μυζήθρα και τσάτνεϊ σύκου

Χυλοπίτες με σύγκλινο, μυζήθρα και τσάτνεϊ σύκου

Υλικά:

  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο,
  • 100 γρ. μυζήθρα τριμμένη,
  • 1 κ.σ. τσάτνεϊ σύκου,
  • 5 φύλλα βασιλικού χοντροκομμένου,
  • 100 γρ. σύγκλινο κομμένο σε κύβους,
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση,
  • 50 ml ελαιόλαδο.

 

Τρόπος παρασκευής:

Βράζουμε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό, σουρώνουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό. Σοτάρουμε το σύγκλινο και το σκόρδο με το ελαιόλαδο και λίγο από την γλίνα.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια και ρίχνουμε το τσάτνεϊ σύκου, τις χυλοπίτες και την μυζήθρα.
Ανακατεύουμε με προσοχή και προσθέτουμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών για να δημιουργηθεί σάλτσα.
Τέλος πασπαλίζουμε με τον βασιλικό και σερβίρουμε.