Κοτόπουλο με σάλτσα από τη μαρμελάδα της Τζωραίας, τσάτνεϊ τσίλι και ρούμι

Κοτόπουλο με σάλτσα από τη μαρμελάδα της Τζωραίας, τσάτνεϊ τσίλι και ρούμι

Υλικά:

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο,
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες,
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο,
  • 2 κ.γ. τσάτνει τσίλι,
  • 2 κ.σ. μαρμελάδα ντομάτα – πορτοκάλι,
  • 100 γραμ. μαρμελάδα πορτοκάλι με λευκή σοκολάτα και φρέσκο κόλιανδρο,
  • 100 γραμ. φουντούκια ψίχα καβουρντισμένα και σπασμένα,
  • 2 κόκκους κάρδαμο,
  • 4 σπυριά γαρύφαλλο,
  • 1 στικ κανέλα Κεϋλάνης,
  • 40 γρ. μαύρη ζάχαρη,
  • 40 γρ. πετιμέζι σύκου,
  • χυμό από 2 πορτοκάλια,
  • 100 γραμ. σοκολάτα λευκή,
  • 150 γραμ. ρούμι,
  • 100 ml κρέμα γάλακτος,
  • αλάτι, 100 γρ. βούτυρο,
  • 30 γρ. σάλτσα σόγιας,
  • 60 γρ. τζίντζερ τριμμένο.

 

Τρόπος παρασκευής:

Σε μια κατσαρόλα λειώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες, συμπληρώνουμε με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα φουντούκια και σοτάρουμε.
Προσθέτουμε το τσάτνεϊ τσίλι, το τζίντζερ, τη ζάχαρη και σβήνουμε με το ρούμι.

Όταν πιεί το μισό προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τον χυμό του πορτοκαλιού και τα υπόλοιπα υλικά και τέλος την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να βράσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.