Ελληνικό Cheesecake με ανθότυρο, κρίθινο παξιμάδι και ελιά γλυκό

Ελληνικό Cheesecake με ανθότυρο, κρίθινο παξιμάδι και ελιά γλυκό

Υλικά:

Για το μπισκότο:

  • 200 γραμμάρια κρίθινα παξιμάδια,
  • 50 γρ. ζάχαρη,
  • 80 γρ. βούτυρο λειωμένο

Για την κρέμα:

  • 400 γρ. ανθότυρο,
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι,
  • 150 γρ. μέλι,
  • 100 γρ. γλυκό ελιές καλαμών γεμιστές με αμύγδαλο
  • 6 χαμηλά, διάφανα ποτήρια για το σερβίρισμα.

 

Τρόπος παρασκευής:

 

Για το κριθαρένιο μπισκότο:

Χτυπάμε στο μούλτι και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο νερό για να λειώσουν. Συμπληρώνουμε με τη ζάχαρη και τέλος με το βούτυρο. Βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για περίπου 20΄, φροντίζοντας να μην καεί.

Όταν βγει ξαναπερνάμε από το μούλτι και βάζουμε με ένα κουτάλι μικρή ποσότητα σε κάθε ποτήρι.

Για την κρέμα:

Τρίβουμε το ανθότυρο για να είναι πιο εύπλαστο και χτυπάμε στο μίξερ να γίνει λεία κρέμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το μέλι και χτυπάμε πάλι να ενσωματωθούν. Γεμίζουμε τα ποτήρια αφήνοντας 2 cm στην επάνω πλευρά. Προσθέτουμε το σιρόπι της ελιάς και βάζουμε από 3-4 ελιές σε κάθε ποτήρι.

Αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα και σερβίρουμε.