Chutney κρεμμυδιών με ginger, Μεσσηνιακή παράδοση

Chutney κρεμμυδιών με ginger, Μεσσηνιακή παράδοση

 

 

Η Μεσσηνιακή Παράδοση είναι μια μικρή οικοτεχνία μαρμελάδων, αλοιφών και σαλτσών που ξεκίνησε δειλά δειλά να κάνει τα πρώτα της βήματα πριν από λίγο καιρό. Σε μικρό χρονικό διάστημα έχει να επιδείξει μια ποικιλία γεύσεων αλλά κυρίως μια δημιουργική τάση στο συνδυασμό των υλικών.

Δοκίμασα αρκετά από τα προϊόντα της Μαρίας Δουβόγιαννη aka Μεσσηνιακή Παράδοση και όλα είχαν τον ίδιο παρονομαστή. Σωστό συνδυασμό υλικών και γεύσεις με βάθος.

Εδώ, το τσάτνεϊ κρεμμυδιών συνδυάζεται με πιπερόριζα σε έναν συνδυασμό που η πολυπλοκότητα του ισορροπεί περίτεχνα σε τεντωμένο σχοινί. Η γλύκα πριν συναντήσει την οξύτητα δέχεται τις έντονα πικάντικες νότες της πιπερόριζας σε ένα γευστικό πάρτι στο στόμα. Η  εναλλαγή γλυκόξινου και πικάντικου σιγοντάρεται από την προσθήκη κανέλας και καυτερής πιπεριάς δημιουργώντας ένα δυνατό σύνολο που πολύ εύκολα θα καταντούσε φλύαρο. Εντούτοις, διατηρεί την ισορροπία του και γίνεται ιδανικό συνοδευτικό για λευκά κρέατα και αποστάγματα.

Μεσσηνιακή Παράδοση